Werkzaamheden riolering Haagbeukweg-Parkwijklaan tot 30 juni

Eerder meldden wij dat de kruising Parkwijklaan-Haagbeukweg vanaf woensdag 22 juni 2022 weer open zou zijn. Dit wordt een week later, dus donderdag 30 juni. De riolering in de Haagbeukweg kan niet worden vervangen op dit moment. Daarvoor komen we later in de Haagbeukweg terug al dus een woordvoerder van de gemeente. . Het riool in de Parkwijklaan vervangen we nu wel inclusief de kruising met de Haagbeukweg, zodat de doorgaande route (auto- en fietsverkeer) over de Parkwijklaan niet meer afgesloten hoeft te worden. Ook zal de bestrating van de Haagweg terugkomen, zodat het verkeer hier weer vanaf 30 juni gebruik van kan maken.

De reden dat we op de Haagbeukweg later terug komen is dat bovenop de te vervangen riolering in de Haagbeukweg een elektriciteitskabel van Liander ligt. Deze kabel blijkt van slechte kwaliteit te zijn. Het ophangen of opzij leggen van deze kabel kan hierdoor niet veilig. Ook kan het tot storingen en daarmee tot overlast voor de omgeving leiden. Voordat de riolering in het gedeelte van de Haagbeukweg vervangen kan worden, zal Liander deze kabel vernieuwen en verleggen. Als dit gebeurd is, kunnen we op een veilige wijze en zonder overlast voor bewoners de werkzaamheden afronden.

Wanneer het vervolg van de werkzaamheden bekend is, laten we dat weten via de publieke kanalen.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Veluwedreef. Voor het bestemmingsverkeer is er ter plaatse een omleidingsroute. Fietsers worden omgeleid via het Spoorbaanpad. Je kunt in deze periode niet parkeren op dit deel van de Parkwijklaan.

Voor bewoners 

Even zo min mogelijk water gebruiken

Iedere dag vervangen we in de afgesloten straten een deel van de riolering. Je krijgt de dag voordat we aan het werk gaan voor je woning een brief met het verzoek de volgende dag tussen 7.00 en 16.00 uur zo min mogelijk water te gebruiken (bijvoorbeeld de vaatwasser, wasmachine, douche) in verband met de waterafvoer naar het riool.  

Tijdelijk elders parkeren

De parkeerplaatsen voor je woning kun je tijdelijk niet gebruiken. Vooraankondigingsborden geven aan welke parkeerplaatsen buiten gebruik gaan. Wil je jouw auto op tijd wegzetten, zodat de aannemer aan het werk kan.

Afvalcontainers

De ondergrondse containers voor glas en papier zijn afgesloten. De afvalcontainers kunnen op de afgesproken plaatsen aan het begin/eind van de Haagbeukweg gezet worden. Kijk voor de locatie in de Almere Afval-app via almere.nl/afvalkalender.

Geschreven door