Gratis mondkapjes voor Almeerse minima

Almeerders die zich geen mondkapje kunnen veroorloven kunnen gratis herbruikbare mondkapjes krijgen van de gemeente. Dit voorstel van de PvdA werd donderdagavond met een ruime meerderheid van 37 tegen 8 stemmen aangenomen tijdens de Politieke Markt.

Raadslid Aya Selman van de PvdA kwam met het plan omdat het kabinet het dringend advies heeft gegeven om mondmaskers te dragen om coronabesmettingen te voorkomen. Vakbond FNV uitte eerder al zijn zorgen bij gemeenten over de extra kosten voor minima in deze coronatijd.

De PvdA-fractie vindt dat de gemeente Almere de plicht heeft voor haar bewoners te zorgen. De gemeente laat nog weten waar de mondkapjes afgehaald kunnen worden. Het beschikbaar stellen van gratis mondkapjes voor minima zou eventueel kunnen via het voedselloket zo vermeld omroep flevoland

Geschreven door