Handhaven vuurwerkverbod ‘flinke klus’

De handhaving van een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling wordt een flinke klus. Dat zei burgemeester Weerwind gisteravond in de gemeenteraad.

Hij toonde begrip voor een motie die om een plaatselijk vuurwerkverbod vroeg. “We zitten nog in een crisis en veel aspecten zijn nog onduidelijk”. Hij doelde daarbij op gevaren als groepsvorming. Ook speelt een rol of tegen die tijd de horeca nog dicht is.

Volgens de burgemeester is bij de handhaving maatwerk vereist om een rustig verloop van de jaarwisseling te bereiken.

Voor een plaatselijk vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling was donderdag in de gemeenteraad onvoldoende steun. Vijf fracties pleitten voor een verbod om de zorg en vooral de Spoedeisende Hulp niet verder te belasten.

De coalitiepartijen willen wachten op een kabinetsbesluit dat vrijdag verwacht wordt.

Geschreven door