Raad zet eerste stap voor herbenoeming burgemeester Franc Weerwind

De Almeerse gemeenteraad zet donderdagavond de eerste stap in de herbenoemingsprocedure van burgemeester Franc Weerwind. Er wordt een groep raadsleden aangewezen die de komende weken het gesprek met de burgemeester aangaat.

Weerwind is nu ruim vijf jaar actief in Almere en zijn termijn loopt in september 2021 af. De D66’er heeft aan de commissaris van de Koning laten weten dat hij graag herbenoemd wil worden. Dat is dan voor een nieuwe periode van zes jaar.

Het is eerst aan de gemeenteraad om te bepalen of men door wil met Weerwind als burgemeester. Vooruitlopend op een geheime stemming, waaraan alle 45 raadsleden mogen deelnemen, voert een kleine commissie gesprekken met de burgemeester.

Deze vertrouwenscommissie bestaat uit vijf raadsleden, aangevuld met wethouder Jan Hoek (GroenLinks) als adviseur. Of Weerwind daadwerkelijk kan beginnen aan een tweede termijn in Almere wordt voor 1 mei duidelijk.

Samenstelling vertrouwenscommissie:
* Kees Ahles (Leefbaar Almere)
* Martine van Bemmel (D66)
* Ulysse Ellian (VVD)
* Ruud de Jonge (PvdA)
* Jesse Luijendijk (Partij voor de Dieren)

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door