Hockeyers Almeerse HC hopen dat competitie weer hervat wordt.

Spelers en technische staf van de Almeerse Hockey Club hebben goede hoop dat de Hoofdklasse eind januari weer hervat wordt. De hoogste competitie van Nederland werd in oktober stilgelegd vanwege de oplaaiende coronacijfers.

Doordat er ook een streep ging door het zaalseizoen, bereiden de spelers zich nu voor op de mogelijke herstart van het veldseizoen. Er wordt in kleine groepjes aan de conditie en techniek gewerkt. Partijtjes en duels zijn voorlopig nog niet toegestaan tijdens de trainingen.

Almeerse Hockey Club is de hekkensluiter van de Hoofdklasse.

De ploeg van trainers Arjan Jolie en Bart van der Wolf wist in de eerste zeven wedstrijden van de competitie geen enkel punt te vergaren. Toch is coach Bart van der Wolf positief over eventueel lijfsbehoud op het hoogste niveau. “Er kan gewoon nog van alles gebeuren. Wij gaan nog gewoon voor handhaving. We hebben maar één punt minder dan Tilburg en daar moeten we nog twee keer tegen dit seizoen. Als we die gewoon winnen, staan we boven Tilburg.”

Alleen de hekkensluiter van de Hoofdklasse degradeert rechtstreeks.

Geschreven door