Nieuwe trainersstaf bij AHC.

Met de aanstelling van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf en het aantrekken van een fors aantal nieuwe spelers verwacht de Almeerse Hockeyclub zich te kunnen handhaven in Hoofdklasse.

Jolie en Van der Wolf nemen de plaats in van Pasha Gademan en Bert Remmerswaal die de afgelopen twee seizoenen de plek in de Hoofdklasse ook wisten te handhaven. Ondanks het vertrek van de trainers en een groot aantal spelers verwacht woordvoerder René van ‘t Hooft dat de Almeerse op het hoogste niveau kan blijven uitkomen. “De nieuwe trainers zijn bekenden van de club, ze kennen ons DNA. Arjan Jolie was hier natuurlijk aanvoerder en na zijn carrière ook actief als coach van de Dames 1. Bart van der Wolf kon als assistent van Alex Verga de kunst van het trainen goed afkijken.”

International

Veel oudgedienden, maar ook jonge spelers, lieten de laatste weken weten afscheid te nemen van club. Daarvoor in de plaats komen opvallende nieuwe krachten, waaronder een aantal opvallende buitenlanders. De Tsjechische international Lukas Plochy werd dit jaar in de Bundesliga kampioen op het veld én in de zaal. Ook de Zuid-Afrikaanse international Ryan Julius meldt zich in Almere. Daniel Beriggo (Chili) en Tanasa Perez Vazquez (Spanje) zijn grote talenten.

talenten

“Daarnaast stromen talentvolle spelers uit de eigen kweek door en zijn er de komende weken nog enkele verrassingen te verwachten”, zegt Van ‘t Hooft. “Het linkerrijtje is wellicht wat al te optimistisch gedacht, maar ik denk dat er bij aanvang van de competitie een team staat dat zich absoluut moet kunnen handhaven in de Hoofdklasse.

Geschreven door