Minister ziet kansen voor IJmeerverbinding

Minister Kajsa Ollongren van Wonen staat positief tegenover de IJmeerverbinding in combinatie met grootschalige woningbouw in Almere. De minister zei dat maandagavond tijdens een vergadering met de Tweede Kamer. “Er lijken hier kansen te liggen”, zo zei de bewindsvrouw.

Toch deed Ollongren geen harde toezegging over een verbinding tussen Almere en Amsterdam. Ze wil lopende onderzoeken over bouwen en bereikbaarheid afwachten, omdat dit sterk met elkaar samenhangt.

De minister gaat daarmee minder ver dan de Tweede Kamer. Die zei afgelopen maart dat de IJmeerverbinding cruciaal is als Almere versneld veel woningen gaat bouwen.

De woningbouwplannen van Almere maken onderdeel uit van het aanbod van Flevoland aan het Rijk. In verband met het woningtekort in Nederland heeft de provincie, in overleg met gemeenten, aangeboden om tot 2050 zo’n 95.000 tot 115.000 huizen in de provincie te bouwen zo vermeld omroep flevoland

Geschreven door