Mondkapjes voor Almeerse minima

Coronamaatregelen zijn helaas nog steeds nodig. Ook het dringend advies om gebruik te maken van mondkapjes in openbare ruimtes. En dit is zelfs verplicht vanaf 1 december. Dit geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Mensen met een laag inkomen kunnen vanaf vandaag 2 gratis stoffen herbruikbare mondkapjes ontvangen.

De gemeente Almere wil deze inwoners hiermee helpen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wethouder Froukje de Jonge: “De gemeente vindt, met brede steun van de raad, de beschikbaarheid van mondkapjes voor iedereen zeer belangrijk. Het is ook mooi dat deze mede gemaakt worden door lokale makers en het Fonds Bijzondere Noden zorgt voor de coördinatie.” Het grootste deel van de mondkapjes is lokaal ingekocht bij kleine ondernemers of naaiateliers en deels gedoneerd door Yakult.

Fonds Bijzondere Noden in actie

De Almeerse tak van het Fonds Bijzondere Noden is al twee weken hard aan het werk om de gevraagde mondkapjes te verspreiden over de maatschappelijke partners en de Almeerse wijkteams die direct contact hebben met de inwoners. 

Geschreven door