Op Helen Parkhurts zijn 30 leerlingen en 5 docenten besmet met coronavirus

Op daltonschool Helen Parkhurst in Almere zijn 30 leerlingen en 5 docenten besmet met het coronavirus. Dat zegt Hans de Wit, rector van de middelbare school.

Volgens de rector ligt dit besmettingsaantal iets hoger dan op andere scholen van De Almeerse Scholengroep het geval is.

De besmette leerlingen en docenten hebben milde klachten. Zij zitten in thuisquarantaine. De leerkrachten kunnen via videoverbinding vanuit huis lesgeven aan leerlingen die in de klas zitten. Hierdoor komt het onderwijs niet in gevaar. Voor de besmette leerlingen is het mogelijk vanuit huis via internet de les te volgen.

Het is niet te achterhalen hoe de docenten en leerlingen besmet zijn geraakt. De rector verwacht dat het aantal besmettingen niet verder zal toenemen, omdat er landelijk sprake is van een dalende trend. Het Helen Parkhurst heeft 2100 leerlingen. vermeld omroep Flevoland op hun site

Geschreven door