Over en uit Gateway Diner moet definitief vertrekken

Het Gateway Diner-restaurant moet over twee weken vertrokken zijn uit het pand aan de Beatrixpromenade in Almere. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding. Dat werd door een geldverstrekker tegen de eigenaar van het pand aangespannen.

De geldverstrekker eiste ontruiming van het horecapand en een woning aan de Mauritiusstraat. Hij wil de panden verkopen, omdat de eigenaar een lening van ruim 700.000 euro niet heeft terugbetaald. Die had daarvoor tot eind augustus extra de tijd gekregen.

De eigenaar had de rechter opnieuw om uitstel tot 1 februari gevraagd, omdat hij verwacht de lening dan terug te kunnen betalen met de opbrengsten uit een vastgoedproject waarmee hij in Dubai bezig is. De rechter vindt dat deze mogelijke oplossing ‘volstrekt onzeker’ is en dat de geldverstrekker daarom niet langer hoeft te wachten.

Het restaurant is overigens al enige tijd gesloten vermeld omroep Flevoland

Geschreven door