Overval T-Mobile winkel, twee daders aangehouden

Op een telecomwinkel in Almere is zaterdagmorgen een overval gepleegd. De overval was rond kwart voor elf op het Noordeinde in Buiten. Volgens een ooggetuige waren er twee daders, beiden in de leeftijd tussen de 14 en 18 jaar. In de loop van de dag zijn twee aanhoudingen verricht door de politie. Zie ons eerdere artikel

Daders gefilmd
Op Facebook is een filmpje gepubliceerd waarop te zien is hoe de twee overvallers de winkel uitkomen. Ze hebben regenpakken aan en zijn gemaskerd. Een van hen heeft iets wat op een vuurwapen lijkt in zijn hand. De overvallers rennen weg in de richting van de plek waar de scooter op de grond ligt.

De sleutel van de scooter was door een ooggetuige uit het slot gehaald. Tegen de NOS zei de man dat hij de overvallers al met bivakmutsen op van de scooter zag afstappen, ze lieten de scooter met een draaiende motor staan toen ze naar de telecomwinkel gingen. Zo vermeld Omroep Flevoland

Hij is na de overval nog achter het duo aangegaan: “Eerst probeerden ze de vluchtscooter aan te trappen. Dat lukte natuurlijk niet. Daarna ben ik ze achterna gerend. Totdat ze ook de tas met de buit dumpten.” Hij gaf de achtervolging op omdat een van de twee mannen het wapen op hem richtte.

Almere is de laatste maanden vaker opgeschikt door overvallen op telecom winkels. Of deze verdachten ook hieraan schuldig zijn wordt zeker mee gewogen in het onderzoek

Geschreven door