Studentenvereniging in problemen door tweede lockdown horeca

Studentenvereniging [‘endzjin] in Almere zit financieel in zwaar weer. Door de tweede lockdown in de horeca zit de oudste studentenvereniging van de stad zonder inkomsten maar de huur van 1800 euro moet nog wel iedere maand betaald worden.

“We hebben geen omzet op dit moment en dat betekent dat we nog zes maanden vooruit kunnen maar daarna wordt het een kritieke toestand. Dit is dus eigenlijk een noodkreet”, vertelt Luuk Rietveld, preases van studentenvereniging [‘endzjin].

De huur van 1800 euro per maand moet worden betaald aan de gemeente. De studenten hopen dan ook dat daar de oplossing ligt om sluiting te voorkomen. “We hopen dat de huur de komende tijd wordt kwijtgescholden om de sociëteit open te houden. We willen daarover in gesprek met de gemeente.”

Studentenvereniging [‘endzjin] bestaat sinds 1998. Het is een begrip in de stad waar verschillende generaties hun studentenleven doorbrachten. “Als dit verdwijnt dat is het heel zonde voor studentenstad Almere. We doen heel erg ons best om het studentenleven hier te bevorderen”, legt Willemijn Loeve, bestuurslid van [‘endzjin] uit. “Voor veel studenten is dit hun tweede thuis en een sociaal vangnet.”

Inmiddels heeft de studentenvereniging de jaarlijkse contributie verdubbeld voor de tweehonderd leden. Toch zal dat niet genoeg zijn om de sociëteit ook volgend jaar open te houden. zo meld omroep flevoland op hun website

Geschreven door