Kritiek op woonruimte voor internationale studenten

Onder Almeerse studenten ontstaat wrevel over de 500 woningen op de nieuwe campus in Stad, die bestemd zijn voor studenten uit Amsterdam.

Van de 1250 woningen die woningcorporatie Duwo bouwt bij de nieuwbouw van hogeschool Windesheim, zijn er 375 voor internationale studenten van de UvA en 125 voor die van de VU. Almeerse studenten die op een wachtlijst staan, voelen zich benadeeld.

In Het Parool zegt Luuk Rietveld, voorzitter van studentenvereniging endzjin SVEIA: “In heel Nederland is woningnood. Dat hier nu studenten uit een andere regio komen wonen, voelt raar.” Een andere voorzitter zegt: “Ze nemen onze plek in.”

De Amsterdamse universiteiten hebben nu al eigen huisvesting voor buitenlandse studenten, maar velen komen op lange wachtlijsten te staan. Om de schaarste te verkleinen wordt een deel van het Almeerse aanbod van Duwo aan die studenten toegewezen.

De gemeente zegt tegen de krant dat Almere op deze manier een bijdrage levert aan de regionale behoefte.

Geschreven door