Verdachte aangehouden na verkeersruzie Update

Maandagavond heeft er een verkeersruzie plaatsgevonden op de Spoordreef. Hierbij heeft één van de betrokken personen met een vuurwapen gedreigd. 

Het voorval vond kort na 19:30 uur plaats op de Spoordreef. Twee automobilisten kregen ruzie met elkaar. Hierbij heeft een van de personen met een vuurwapen gedreigd. De andere persoon is direct naar het politiebureau gereden om aangifte te doen van het voorval.

Even later heeft de politie een verdachte aangehouden met getrokken pistool op de Dokkumlaan. De verdachte is gefouilleerd en zijn auto is doorzocht. Hij is ingesloten op het politiebureau. vermeld HV-Almere op hun website

Update 11-11-2020

De politie heeft maandag 9 november een 24-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen.

Maandagavond rond 19.50 uur kregen de bestuurders van twee auto’s door nog onbekende reden ruzie met elkaar. Op de kruising Spoordreef / Waddendreef kwamen de auto’s naast elkaar te staan. De bestuurder van een grijze Volkswagen Polo stapte uit en richtte mogelijk een wapen op de andere auto.

De bestuurder van die auto schrok en reed snel weg. In de omgeving van de Dokkumlaan wist hij de bedreiger van zich af te schudden.De ingeschakelde agenten wisten kort na het incident een 24-jarige Almeerder aan te houden na een zogeheten uitpraatprocedure. Er werd geen vuurwapen gevonden.

Uitpraatprocedure Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van een verdachte waar mogelijk een wapen in het spel is. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Geschreven door