Viscircus Gebroeders Koning nog even op de oude plek

Centrum, De verhuizing van viswinkel van de Gebroeders Koning van de Foodpassage naar de Schutterstraat, heeft enige vertraging opgelopen. Onder andere corona en de levering van een speciale vloer hebben er aan bijgedragen dat de opening over de feestdagen wordt getild.

Tot die tijd kunnen klanten echter nog gewoon terecht in de Foodpassage voor de lekkerste vis in Almere en wijde omstreken.

Vertraging

De nieuwe winkel aan de Schutterstraat 27 oogt nu nog leeg, maar binnenkort kan er eindelijk worden begonnen met de verbouwing. Die lag vanwege de aanhoudende coronamaatregelen een tijdje stil. Zo moest er een speciale werkvloer worden gelegd die uit het buitenland moet komen wat momenteel lastiger is. Zoals het er nu naar uitziet kan die in de eerste week van januari worden gelegd. Jan Koning: “Zo’n vloer is noodzakelijk voor een viswinkel.  Het leggen is echter niet iets wat in een middagje is gedaan. Dat kost zeker twee dagen waarna er bovendien 2 dagen niet op gelopen mag worden”.

Openblijven

Om als de vloer gereed is snel zaken op orde te krijgen, wordt voor die tijd de rest van het interieur al grotendeels aangepakt. Dan hoeven nadien alleen die spullen over die nu nog nodig zijn in de oude winkel. Want daar gaan de zaken gewoon door. Jan: “Dat gaan we zo lang als mogelijk doen, als het aan ons ligt tot zeker half januari. Pas als de bakoven ook wordt verhuisd gaan we hier dicht om zo snel mogelijk daarna open te gaan aan de Schutterstraat. Het streven is nu om daar vanaf 27 januari klanten te kunnen verwelkomen.”

Feestdagen

Klanten hoeven het heerlijke assortiment van Viscircus Koning dus niet lang te missen. En ook voor de feestdagen kunnen ze er nog uitstekend terecht. Jan: “Nu kerst er dit jaar anders uit zal zien dan andere jaren, maken we het thuis extra gezellig. Met mooie en wat meer exclusieve vissoorten als zeeduivel, tarbot, griet en tonijn zet je dan echt iets bijzonders op tafel. Daarnaast verkopen we ook gourmetgerechten en heerlijke borrelhapjes. Voor aanbiedingen adviseren we klanten om onze Facebookpagina in de gaten te houden. En we hopen natuurlijk dat ze voorlopig nog gewoon langs blijven komen in de Foodpassage. Gelukkig weten de meeste klanten ons nog steeds prima te vinden. Dat vinden we geweldig. Maar we kijken nu wel heel erg uit naar de verhuizing!”

De nieuwe winkel opent, als alles meezit, eind januari aan de Schutterstraat 27 en meet 165m2.

Foto: Maarten Feenstra

Geschreven door