Stripwinkel Het Beeldverhaal verhuist binnen Almere Centrum

Stripliefhebbers van ver buiten de grenzen van Almere kennen Het Beeldverhaal. De stripwinkel is al 21 jaar een beeldbepalend onderdeel van Almere Centrum. In 1999 ging de winkel open in de Zoetelaarspassage om in 2011 te verhuizen naar de Schutterstraat 27. Afgelopen zaterdag openden na een verhuizing de deuren van de nieuwe winkel, om de hoek, aan de Schutterstraat 16.

Het Beeldverhaal

Sinds de opening in 1999 heeft Het Beeldverhaal een trouwe schare fans opgebouwd. Maar ook toevallige voorbijgangers lopen graag even naar binnen. In de winkel kunnen ze terecht voor het meest uitgebreide assortiment strips en advies over alles wat met strips, comics en aanverwante zaken te maken heeft. Zo worden er ook cadeau-artikelen als mokken, knuffels, miniaturen en beelden maar ook games en spellen verkocht.

Verhuizing

De nieuwe winkel zit vlak bij de oude plek dus klanten hoeven niet lang te zoeken als ze even niet zijn geweest. De verhuizing is het gevolg van een onderlinge samenwerking tussen verhuurder Unibail-Rodamco-Westfield, Viscircus Gebroeders Koning en Het Beeldverhaal. “De gebroeders Koning wilden graag een locatie met een voor- en achteringang. Voor ons maakt dat niet zoveel uit dus we vonden het geen probleem om te verhuizen. Unibail-Rodamco-Westfield bood ons bovendien een mooi alternatief waar we zelfs wat meer vierkante meters hebben. Zo helpen we elkaar allemaal. Dat is in deze lastige tijden maar al te welkom. Bovendien vormen we nu met de buren, boekenwinkel Stumpel, een mooie boekenhoek in Almere Centrum”, aldus ondernemer Olivier Sabbé.

De nieuwe winkel meet 212m2 en zit aan de Schutterstraat 16.

Foto’s Maarten Feenstra

Geschreven door