Almeerse app Gaiyo te zien in TV-programma Green Make Over op SBS

Gaiyo, de vervoersapp gemaakt door Almeers bedrijf Innovactory, schittert in de hoofdrol in het TV-programma ‘Green Make Over’ dat aanstaande zondag om 16:00 uur op SBS te zien is. 

Te zien is hoe 3 gezinnen, uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, die erg verknocht zijn aan hun eigen auto de uitdaging aangaan om deze wekenlang te laten staan. Gaat het ze lukken én hoe gaat het ze bevallen? Gedurende deze periode leveren ze hun autosleutels in en krijgen ze toegang tot de Gaiyo (deel)vervoersapp. In de app kunnen ze alles regelen op het vlak van hun vervoer (van planning, reserveren, reizen tot afrekenen). Herhalingen van de aflevering zijn te zien op SBS6 op 22 december 08.25 uur en 26 december om 11.25 uur.

Wekenlang zonder eigen auto

Het tv-programma Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen die zelf al 20 jaar in Leidsche Rijn woont. “Er komen steeds meer bewoners bij in Leidsche Rijn en om in de spits het stadsdeel uit te komen is vanwege de vele auto’s op de weg soms ronduit lastig. Zeker toen thuiswerken nog niet de norm was voor de Corona-tijd. Er lijken ook veel auto’s voor de deur te staan bij mensen die ze helemaal niet vaak gebruiken. Het leek me daarom goed om via mijn eigen landelijke tv-serie aandacht aan dit onderwerp te besteden in mijn eigen wijk. In hoeverre zijn mensen in het steeds groter groeiende Leidsche Rijn bereid om voor andere vormen van mobiliteit te kiezen dan dat ze nu standaard doen.”

Consumentenbond

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Goedopweg maakte deze aflevering mede mogelijk.

GAIYO

In het programma gebruiken de drie gezinnen de app Gaiyo die afgelopen week door De Volkskrant nog is benoemd tot de meest uitgebreide en toegankelijke vervoersapp. Via deze app kun je al jouw reizen plannen en eenvoudig combinaties van vervoersmiddelen boeken om van A naar B te reizen. De app helpt je te kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van deur tot deur te reizen en geeft je informatie over alle vervoersmiddelen: (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen, elektrische (deel)scooters en taxi’s. De app biedt je actueel reisadvies gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook je eigen vervoersmiddelen doen mee. Gaiyo is voor iedereen gratis te downloaden uit de app-stores. Tijdens de decembermaand krijgen gebruikers ter introductie gratis rijminuten bij de verschillende aanbieders van deelvervoer.

https://vimeo.com/489969183https://vimeo.com/489969183

Geschreven door