GGD krijgt versterking voor coronavaccinaties

Zo’n 30 tijdelijke medewerkers gaan GGD Flevoland de komende maand helpen bij de vaccinaties tegen het coronavirus. De ‘prikkers’ zijn deels gevonden via een oproep die veel GGD-medewerkers op hun eigen LinkedIn en andere sociale media deelden.

Dankzij de oproep hebben zich inmiddels genoeg mensen gemeld om in januari met de vaccinaties te kunnen starten. Voor de periode daarna zullen volgens de GGD nog wel meer extra krachten nodig zijn.

Om te mogen helpen bij de vaccinaties, moet iemand wel bevoegd zijn om injecties te geven. Dit geldt bijvoorbeeld voor verpleegkundigen en artsen, maar ook voor bepaalde verzorgenden IG.

De GGD verwacht dinsdagochtend bekend te kunnen maken waar de eerste vaccinatie locatie in Flevoland komt en wanneer die precies in gebruik wordt genomen. Mogelijk komen er later meer vaccinatieplekken in de provincie zo vermeld Omroep Flevoland

Geschreven door