Herinrichting Baltimoreplein van start

Het Centrum van Almere Buiten wordt toekomstbestendig gemaakt. Almere Buiten Centrum is onderdeel van de aanpak Stedelijke Vernieuwing, een van de acht kernopgaves van het coalitieakkoord. Nu de afronding van de bouw van het hotel in zicht is en na een uitgebreid participatietraject met omwonenden en ondernemers over de herinrichting van het Baltimoreplein, is vandaag door wethouder Hilde van Garderen het startsein gegeven voor de uitvoering.

Het plein krijgt door het toevoegen van meer groen, een ‘upgrade’ van de openbare ruimte. Ook worden de horecamogelijkheden verbeterd door het toevoegen van meer terrassen en groen. Op deze manier wordt het plein gezelliger en aangenamer om te verblijven. Daarnaast wordt ook de omgeving van de busbaan wordt groener gemaakt om deze minder dominant te maken en om zo een kwalitatieve groene loper te creëren als tegenhanger van de busbaan.

De planning is dat de aanleg van de openbare ruimte gefaseerd wordt afgerond in het voorjaar van 2021. Bij de afronding wordt ook het speelkunstwerk Baltimore Bend toegevoegd naast het hotel. Daarmee wordt weer een belangrijk deel van het centrum voltooid.

Geschreven door