Pakketbezorgers overvallen, twee jongeren aangehouden

Twee pakketbezorgers zijn vorige week bestolen in de Almeerse Molenbuurt. De politie heeft twee verdachten, jongens van 13 en 15 jaar uit Almere, aangehouden.

De eerste diefstal was op 13 oktober. Een pakketjesbezorgster mist aan het eind van haar dienst een aantal pakketjes en ontdekt dat die zijn verdwenen na een stop op de Moutmolenstraat. Afgelopen donderdag ziet dezelfde bezorgster na een bezorging in dezelfde straat dat de schuifdeur van haar bus openstaat. In de verte ziet ze twee jongens lopen met wat pakketjes. Ze probeert ze te achterhalen, maar de jongens weten weg te komen. De politie vindt later de gestolen pakketjes in de omgeving terug.

Betrapt door agenten
Zaterdagmiddag was het opnieuw raak, maar dit keer op de Wipmolenweg. Een bezorger wordt gewaarschuwd dat hij is bestolen en belt direct de politie met een duidelijk signalement. De dieven hebben pech; agenten die op de melding afkomen, zien dat ze een pakketje weggooien. De politie onderzoekt nog of ze ook verantwoordelijk zijn voor de twee andere diefstallen.

Geschreven door