Politie op zoek naar pinner met gestolen pinpas

De politie is op zoek naar een man die op 9 april op de Grote Markt in Almere pinde met een gestolen pinpas. De pinpas is eerder op de dag met een babbeltruc gestolen van een 82-jarige vrouw uit Nijkerk. In het programma Bureau Flevoland waren beelden te zien van de pinactie op de Grote Markt.

Het is niet bekend of de pinnende man ook de pas heeft gestolen, maar de politie hoopt op tips van mensen die de man herkennen. De man heeft een donkere huidskleur en droeg tijdens het pinnen een hoog opgetrokken Lacoste jas. Naast de pinactie in Almere is er met deze pas ook gepind in Naarden. In totaal is de vrouw uit Nijkerk bijna tweeduizend euro kwijt.

De pinpas werd gestolen door twee mannen die de vrouw uit Nijkerk vertelden dat ze van de bank waren. Daarnaast zeiden ze dat ze de dag erna een nieuwe pas zouden brengen en hadden nu haar oude pinpas met pincode nodig vermeld omroep flevoland

Geschreven door