Retailers houden winkel tijdens lockdown draaiend dankzij speciale bezorgdienst van Fietskoeriers.nl

De duurzame pakketbezorger Fietskoeriers.nl helpt winkeliers om tijdens de lockdown hun winkels draaiende te houden door een speciale bezorgdienst: ship-from-store. In meer dan 30 steden halen fietskoeriers pakketten bij de winkels op om deze de volgende dag coronaproof te bezorgen.

Op 14 december maakte het kabinet een harde lockdown bekend waardoor niet-essentiële winkels tot en met 19 januari 2021 moeten sluiten. De – toch al in zwaar weer verkerende – retailers komen zo nog verder onder druk te staan. Winkelvoorraden zijn namelijk reeds ingekocht en personeel is al ingepland voor de kerstdrukte. Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, helpt retailers met een speciale ship-from-store-service om ook tijdens de lockdown hun klanten te kunnen bedienen.

Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon, legt verder uit: ”In deze lastige tijd willen we onze klanten graag helpen. Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten tóch verkopen. Personeel blijft daarnaast gewoon aan het werk, bijvoorbeeld door de bestelde producten te picken en in te pakken. De volgende dag zijn de pakketten dan bij de klant. Winkeliers kunnen zich aanmelden via onze website: www.fietskoeriers.nl/ship-from-store.”            

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de fysieke winkel in het centrum van de stad. Hij brengt dit naar de hub, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad? Dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar ons centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant thuis bezorgt.

Over Fietskoeriers.nl en Cycloon

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon, de groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking met inmiddels 20 professionele fietskoeriersbedrijven in ruim 30 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan 700 fietskoeriers een feit.

Geschreven door