Aanpassingen Hogering – Neonweg/Herman Gorterweg

Het kruispunt van de Neonweg met de Hogering blijft voor de komende twee jaar dicht. Dat betekent dat u vanaf de Neonweg niet meer rechtstreeks de Hogering op kunt rijden of kunt oversteken naar de Herman Gorterweg.

Ook vanaf de Hogering is de afslag naar de Neonweg dicht. Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute voor verkeer naar industrieterrein Hogekant ingesteld, via de Argonweg en Audioweg. Deze route levert buiten de spits minder dan 2 minuten extra reistijd op.

In de nacht van 19 op 20 & 20 op 21 januari is de hogering afgesloten. Dan wordt de tijdelijke rijbanen aangesloten op de bestaande weg, hierdoor is dan de ruimte beschikbaar om de tunnelbak uit te graven. Ook vanaf die dag is de kruising met de Herman Gorterweg afgesloten.

Werkzaamheden

Nadat in 2020 de voorbelasting is aangebracht, gaat in 2021 de bouw van de tunnelbak van start. Tijdens het bouwen van de tunnelbakken wordt het doorgaande verkeer op de Hogering over een tijdelijke weg (bypass) langs de werkzaamheden geleid. Per richting zijn twee rijstroken beschikbaar. Er geldt een maximale snelheid van 50 km/uur. Om de bypass aan te sluiten op de Hogering vinden er twee nachtafsluitingen plaats, van 19 op 20 en van 20 op 21 januari 2021 tussen 20.00 en 06.00 uur is de Hogering dicht. Verkeer volgt tijdens deze nachten de omleidingsroutes op de borden. Meer informatie over het project verbreding Hogering Almere leest u op de de dossierpagina.

Geschreven door