Opnieuw ingerichte raadzaal nog niet bruikbaar

De raadzaal in het stadhuis is opnieuw ingericht om ondanks corona toch alle raadsleden te laten vergaderen. Desondanks is besloten dat voorlopig niet te doen.

De gemeente hield er eind vorig jaar rekening mee dat alle raadsleden weer aan de vergaderingen zouden meedoen. Tot nu toe vinden veel vergadering digitaal plaats en bij enkele vergaderingen is per fractie slechts één raadslid aanwezig.

Tijdens de kerstvakantie werd de raadzaal aangepast. Nu kunnen de volksvertegenwoordigers op anderhalve meter van elkaar zitten. Ook is er plaats voor het college en de media. Daarvoor is de ruimte van de publieke tribune gebruikt. Publiek mag voorlopig niet de vergaderingen bijwonen.

In combinatie met de aanpassing werd het technisch ook mogelijk digitaal te stemmen.

Maar omdat de coronamaatregelen opnieuw verscherpt zijn, zal er nog geen gebruik worden gemaakt van de verruimde inrichting. Plenaire raadsvergaderingen zijn er daarom niet.

Geschreven door