Nieuwe partij stuit in Almere op hindernis

Nieuwe politieke partijen die zich in Almere bij de gemeente willen aanmelden, lopen soms vast op lastige barrières.

Dat was de ervaring van jongerenpartij Jong, die mee wil doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart. De nieuwkomer kon zich, naar eigen zeggen, pas eind februari aanmelden – ver na de geëiste sluittijd.

De gemeente zou door de coronamaatregelen voorlopig geen ambtenaren beschikbaar hebben, schrijft NRC Handelsblad. Volgens de gemeente was het een fout van de computertelefoon. Maar ook in andere gemeenten lopen nieuwkomers tegen problemen aan.

D66 in de gemeenteraad heeft het college gevraagd of het euvel bekend is en of er iets aan gedaan kan worden. Raadslid Van Bemmel (foto) dringt er met haar vragen op aan te voorkomen dat onze gemeente op dit soort lijstjes voorkomt, omdat het democratische proces te belangrijk is en dit altijd goed geregeld moet zijn.

Geschreven door