Proef met publiek bij Almere City FC nog onzeker

Het is nog onzeker of de coronaproef met publiek bij Almere City FC op korte termijn kan doorgaan. Het kabinet gaf in november toestemming voor een experiment waarbij maximaal 1500 supporters op de tribune mogen zitten.

Deze maand zou dat alleen nog kunnen op 22 januari bij de wedstrijd tegen Dordrecht. Een woordvoerder van City laat weten dat de beslissing daarover pas eind deze week zal vallen. Die is onder meer afhankelijk van wat het kabinet gaat besluiten over de lockdown.

Als de proef doorgaat, mogen drie groepen seizoenkaarthouders naar de wedstrijd. Voor elke groep gelden andere coronamaatregelen, zoals een mondkapje of een verbod op juichen en zingen. De fans krijgen een zogenoemde tag met een computerchip, waarmee hun bewegingen kunnen worden gevolgd. Dat moet laten zien hoe het virus zich verspreidt.

Geschreven door