Fitste Club van Nederland bij Almere City.

 Lees voor

Tijdens de Nationale Sportweek presenteerde voetbalclub Almere City deze week haar plannen om de gezondheid van al haar doelgroepen te verbeteren De jongste betaald voetbal club van Nederland wil een voortrekkersrol nemen in de stimulatie van de vitaliteit van al haar stakeholders. Daarvoor heeft de voetbalclub een nieuw platform gecreerd: De Fitste Club van Nederland.

Kwetsbare groepen.

Naast de reeds bestaande bewegingsprogramma’s, die de club faciliteert voor onder andere supporters, kwetsbare groepen en sponsoren wil men nu ook het personeel van bedrijven meer in beweging gaan brengen. De club heeft hiervoor een speciale App intwikkeld met beweegprogramma’s en vitaliteistrajecten voor het personeel van deze bedrijven. Bedoeling is dat de medewerkers teams gaan vormen (dat kunnen bijvoorbeeld afdelingen of vestigingen zijn) die het op allerlei sportieve onderdelen tegen elkaar gaan opnemen. Ook voor de supporters is er een nieuw programma ontwikkeld.

Sport en bewegen.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: “Als iets ons in de afgelopen periode geleerd heeft, dan is dat wel de maatschappelijke relevantie van sport en bewegen. Koren op de molen van Almere City FC dat zich al jaren inzet voor een meer vitale samenleving. Middels allerlei activiteiten, evenementen en projecten proberen wij supporters, sponsoren en stad in beweging te krijgen en samen kilometers te maken en/of kilo’s te verliezen. Met het programma ‘Fitste Club van Nederland’ brengen we alle sportieve initiatieven voor alle stakeholders onder één dak en creëren we een platform voor vitaliteit dat wordt gedragen door de inzet en expertise van onze spelers, staf en medewerkers.”

bron: Omroep Flevoland.

Geschreven door