Provincie steunt acht Almeerse podiumprojecten

Acht culturele instellingen in Almere krijgen van de provincie Flevoland financiële steun.

De meest verrassende en inspirerende projecten op het gebied van muziek en theater krijgen daarmee een extra stimulans.

Toneelgroepen Suburbia, Bonte Hond en Vis à Vis (foto) kunnen rekenen op extra geld, evenals kindertheater Twee Turven Hoog. Ook het Havenfestival en het Havenkomfestival krijgen subsidie. Verder is er geld voor Corrosia en voor de concerten in de Goede Rede.

In heel Flevoland worden vijftien organisaties gesteund met geld van de provincie. Er waren nog veel meer aanvragen ingediend. Daarvoor wordt ruim 5 ton uitgetrokken.

Michiel Rijsberman, gedeputeerde kunst en cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten erkent dat de culturele sector door corona grote onzekerheid kent. “We zijn blij dat de provincie met de vijftien gehonoreerde aanvragen een bijdrage kan leveren aan de culturele infrastructuur in Flevoland. Hopelijk kan jong en oud binnenkort van het aanbod genieten.”

Geschreven door