Telegraaf: Floriade vreest fiasco door corona

De organisatie van de Floriade 2022 maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van corona. De vrees bestaat dat het virus volgend jaar nog geen verleden tijd is.

Manager Frank Cornelissen zegt woensdag in De Telegraaf zich zorgen te maken over het effect van de pandemie op het evenement.

Volgens de krant zijn er verschillende doemscenario’s aan de horizon. Er dreigt een financieel drama, zeker nu de attractie coronaproef moet zijn. De vraag is of de twee miljoen gebudgetteerde bezoekers gehaald worden als het coronavirus nog na-ettert.

Daarom zijn de organisatie en de gemeente koortsachtig bezig het financiële plaatje bij te stellen. Ook wethouder Jan Hoek zegt in de krant rekening te houden met minder bezoekers en sponsors. Bezoek van de expositie moet 45 miljoen euro in het laatje brengen. Het is onduidelijk of die opbrengst kan worden gehaald.

In dat geval moeten volgens de wethouder in de toekomstige woonwijk Hortus meer woningen dan gepland worden gebouwd.

Geschreven door