Doemscenario Keolis van de baan: stadsbussen rijden ook eind dit jaar

Het doemscenario dat dreigde voor de stadsbussen van vervoerder Keolis in Almere is van de baan. In maart dreigde een derde minder bussen te gaan rijden, omdat het Rijk de steun aan het openbaar vervoer niet zou verlengen. De rijksoverheid heeft nu ook steun voor het vierde kwartaal van dit jaar toegezegd.

Door de coronacrisis daalden de inkomsten van vervoerders in heel Nederland vorig jaar met gemiddeld 70 procent. De rijksoverheid compenseerde in 2020 het verlies aan inkomsten, maar voor 2021 had het Rijk nog maar voor de eerste drie kwartalen steun toegezegd.

Volledige dienstregeling
Keolis kan nu weer de volledige dienstregeling gaan rijden op de allGo- en R-netlijnen. Het nachtvervoer gaat in principe na de zomer weer rijden.

In mei van dit jaar maakte 65% van de reizigers gebruik van de stadsbussen van Keolis vergeleken met voor de coronacrisis. De verwachting is dat in 2022 de reizigersaantallen en inkomsten nog tijdelijk achterbleven. Door het Rijk wordt daarom ook voor 2022 gewerkt aan een vorm van financiële steun voor het openbaar vervoer.

Mocht die steun er toch niet komen, dan is het alsnog mogelijk dat er volgend jaar minder bussen gaan rijden in Almere.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door