Vernieling ramen gemeentehuis | Getuigen gezocht

Afgelopen maandag 25 januari rond 21.25 uur zijn er een aantal ruiten vernield van het gemeentehuis in Almere. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van deze vernielingen. De recherche is een onderzoek gestart en is bezig om, onder andere aan de hand van beeldmateriaal, de daders op te sporen

Op dit moment is de recherche op zoek naar een specifiek persoon die mogelijk getuige is geweest van deze vernielingen.

Het gaat om een fietser met donkere kleding aan en een rugtas op zijn rug. Op beeldmateriaal is te zien dat deze specifieke getuige een fiets pakt uit het fietsenrek dat zich bevindt op het fietspad aan de zijkant van het gemeentehuis ter hoogte van de Voetnoot. De daders bevonden zich in de directe omgeving en waren binnen zichtbereik van deze getuige. Tijdens het wegfietsen keek de getuige bij het horen van een klap achterom richting de groep. De recherche wil graag in contact komen met deze getuige, in de hoop dat zijn of haar informatie van waarde kan zijn voor het onderzoek.

Bent u die fietser? Neem dan contact op met de recherche van Almere Stad Haven. Het onderzoek richt zich op de vernielingen van de daders en niet op u en de reden waarom u op straat was tijdens de avondklok.

Politie Almere Stad Haven bereikbaar op 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2021027653

Geschreven door