‘Attracties moeten in verzet tegen Floriadesteun’

Pretparken in Nederland zouden zich moeten verzetten tegen de miljoenen euro’s die overheden besteden aan de Floriade van Almere. Dat zegt Hans van Driem, die directeur was van de Floriade in Zoetermeer in 1992.

Attracties en dierenparken in het hele land lijden zwaar onder de coronamaatregelen. Van Driem vindt dat onacceptabel. “In deze coronaperiode gaat 150 miljoen euro belastinggeld naar een speeltje van politici”, zegt hij in een podcast van Looopings.

Hij vindt het schandelijk erop dat parken als Walibi, waarvan hij directeur was, om geld zitten springen, terwijl politici het aandurven 150 miljoen belastinggeld in hun speeltje te steken.

Hij zegt de branchevereniging van dagattracties met haar vuist op tafel moet slaan over een miljoeneninjectie voor commerciële parken. “Ik hoop dat de attractieparkenwereld zegt: en nu is het genoeg geweest. Nu gaan jullie ons steunen, als bedrijfstak. Met name in deze moeilijke coronatijd.” Een Floriade in 2032 vindt hij onverstandig. “Ik hoop niet dat er nog een gemeente is die zo stom is om hierin te stappen. We moeten dit soort onzin stoppen.”

Geschreven door