‘Bestuurscultuur’ reden voor vertrek Floriadebaas

Politieke omstandigheden en de bestuurscultuur in Almere zijn de belangrijkste achtergronden voor het opstappen van Floriade-directeur Pieter Cloo.

De besluitvorming in de gemeenteraad heeft volgens hem tot vertraging geleid. Ook noemt hij vervolgschade en imagoschade als boosdoeners in het proces. Die leidden ertoe dat zijn energie onvoldoende werd om het project na 2 april uit te voeren.

Cloo schrijft dat in een brief aan de medewerkers naar aanleiding van zijn vertrek. Nadat de gemeenteraad vorig jaar juni koos voor het doorgaan van de Floriade, hoopte hij op voortvarende stappen. In de zomer deden zich echter de eerste vertraging en schade voor. Toen ging het over de aanleg van de omstreden kabelbaan. Raadsleden drongen aan op een second opinion over de milieueffectrapportage voor aanleg van de kabelbaan.

Cloo: “Ik heb het vertrouwen verloren in de noodzakelijke constructieve samenwerking met het gemeentebestuur ten aanzien van het Floriade dossier.”

Geschreven door