Buitenboys haalt vier oud-bekenden terug: “Snel stappen voorwaarts maken”

SC Buitenboys heeft al tijden grootse plannen om de vereniging vooruit te helpen. Door de huidige coronacrisis staan deze doelstellingen voor het tweede seizoen achter elkaar on hold, waardoor de club gespannen afwacht wanneer de bal weer gaat rollen.

Hoofdtrainer Patrick Bal boekte met Buitenboys in het seizoen 2019/2020 de elfde overwinning op rij, toen het seizoen door het oplaaiende coronavirus plotseling ten einde kwam. Net op het moment dat de zaterdagselectie de periodetitel pakte en de jacht op de koplopers in de derde klasse volop inzette. Buitenboys ging het nieuwe seizoen in met Mark Steur aan het roer en een aantal versterkingen in de gelederen. De competitiestart verliep uitstekend: in de eerste vier duels scoorde het team maar liefst 33 keer. Direct bombardeerde Buitenboys zich tot titelkandidaat, maar voor het tweede seizoen achter elkaar gooide het virus roet in het eten. Steur kan niet wachten totdat het voetbal weer begint: “Ik verveel me rot, dit is helemaal niets. Iedereen wil zo graag”, vertelt de 38-jarige oefenmeester. Ondanks het coronavirus staat Buitenboys allerminst stil. Zo stelde de club een nieuwe technische commissie aan. Jeroen Baaij, Mo Hersi, Collins John, Henny Brenker én Gerard Scheunhage hebben de ambitie om Buitenboys naar een hoger plan te tillen. Bovendien versterkt Buitenboys de spelersselectie voor volgend seizoen met vier nieuwe namen. Gianni Rellum (23), Niels van der Steen (24) , Gio Kasanwirjo (31) en Jerry Osie (27) keren terug op het oude nest.

Geschreven door