Buitenboys wil graag meer met versterkte selectie.

SC Buitenboys was dit seizoen hard op weg naar de tweede klasse.

De club baalt uiteraard dat het seizoen zo abrupt ten einde kwam, maar is volop bezig met de plannen voor komend seizoen.

Het nieuwe O23-team moet daar een grote rol in gaan spelen. Patrick Bal, nu nog hoofdtrainer maar ook Hoofd Technische Commissie, is blij met de stappen die de club zet: “Met O15, O16 en O17 spelen we landelijk en met O19 hoofdklasse. Jeugdspelers die de overstap naar de senioren maken komen in een niemandsland terecht. Spelen tegen vriendenteams of bierbuikenteams. Van een verantwoorde doorstroming naar een eerste team is geen sprake.” Daar komt nu met de O23 dus verandering in. Voor die O23 zoeken de Almeerders overigens nog spelers. Spelers kunnen zich melden via vtz@buitenboys.nl. 

Het vlaggenschip zal volgend seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid weer in de derde klasse spelen. “Jammer, maar er zit niets anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen”, aldus de nieuwe hoofdtrainer Mark Steur, die overigens niet verwacht dat de voorbereiding op de nieuwe competitie anders zal zijn dan normaal. “Vooropgesteld dat we weer gewoon van start mogen, hebben we een voorbereiding van zeven weken. De spelers krijgen ‘huiswerk’ mee en ik verwacht dat ze fit aan de voorbereiding zullen beginnen”, aldus Steur, die tevreden constateert dat zijn selectie voor het grootste deel in tact blijft. 

De club ziet wel Collin van den Hoorn en Tim van Leerdam stoppen en sterkhouder Giovanni Kasanwirjo vertrekt. “Gio had ik er graag bij gehad”, aldus Steur. “Ik heb een aantal wedstrijden gezien en het was een bepalende speler. We zijn dan ook nog op zoek naar meer concurrentie in de aanval, die overigens versterkt zal gaan worden door twee spelers uit mijn oude team.” Dat zijn Sharina Jagroep en Shah Malik Aurangzaib. Zij komen hun huidige trainer achterna, nu Diemen de zondagtak opheft. Ook Chris Kommers komt over van Diemen. Middenvelder Dyonn Bakker (FC Almere) is de vierde versterking.

Geschreven door