Periodetitel moet eerste stap zijn voor Buitenboys naar promotie.

Buitenboys timmert al een aantal jaren aan de weg. Corona zorgde ervoor dat de ploeg van Mark Steur vorig seizoen al niet beloond werd met een prijs na een hele goede start van de competitie. Ook toen werd er in de eerste vier wedstrijden niet verloren en stond het na 4 wedstrijden met 10 punten bovenaan met ook nog eens een geweldig doelsaldo. Helaas voor de club uit Almere-Buiten werd de ingezette opmars gestuit door de pandemie waar iedereen aan bloot gesteld werd.

Kwaliteitsimpuls.  Begin dit jaar werd samen met een gedreven Technische Commissie  besloten om het elftal van Steur een kwaliteitsimpuls te geven. Oud-spelers van de club, die op een hoog niveau hadden gespeeld, werden gevraagd om terug te komen en is Mark Steur gaan kneden aan een team wat om de prijzen moest gaan meespelen. De voorbereiding voor dit seizoen was al prima verlopen. Alleen van Zeewolde werd verloren. Maar je kon toen al de contouren van het nieuwe team goed zien.

Beloond.  De start van de competitie 2021/2022 verliep uitstekend en uiteindelijk werd het team beloond voor al het harde werken van de afgelopen maanden. Zaterdag werd van concurrent Pancratius met 2-4 gewonnen, waarna het feest in Almere-Buiten losbarstte. Net als anderhalf jaar geleden (voor de uitbraak van Corona)  won de ploeg van trainer Mark Steur opnieuw de felbegeerde titel. Echter na het feestvieren van afgelopen zaterdag is de focus alweer verzet naar het uiteindelijke doel van dit seizoen, kampioen worden van de Derde Klasse B. De ambities van Buitenboys zijn groot en de ploeg is hongerig naar nieuwe successen. Het team straalt  dit momenteel dan ook  uit en is  vastbesloten voor de hoogste prijs te willen gaan.

Teleurstelling.  Helaas heeft naast het succes de ploeg ook een fikse teleurstelling moeten verwerken. Clubtopscorer, Rowdy Moorman, liep in de wedstrijd tegen EVC een zware knieblessure op. De uiteindelijke diagnose bij de aanvallende middenvelder/spits van Buitenboys bracht aan het licht dat de blessure van dien aard is dat het direct een einde van het seizoen betekent en een operatie zal moeten ondergaan aan zijn meniscus. Gelukkig voor trainer Mark Steur is de selectie van dien aard dat ook deze teleurstelling goed opgevangen kan worden. 

Het is wel duidelijk dat men met Buitenboys  dit seizoen serieus rekening zal moeten houden. Komende zaterdag speelt de formatie van Mark Steur een uitwedstrijd voor de beker, tegenstander is dan PVCV een zondag tweedeklasser uit Vleuten. Aanvang van dit duel is 17.30 uur.

Geschreven door