Buitengewone Buitenaren gehuldigd!

Ook dit jaar zijn er bewoners van Almere Buiten gehuldigd tot Buitengewone Buitenaar. Een Buitengewone Buitenaar is iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor zijn/haar buurt of voor het stadsdeel en hiervoor genomineerd is door een mede-Buitenaar.

De huldiging vindt normaal gesproken plaats tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van Almere Buiten, maar door corona kon deze niet doorgaan. Mylan Derkink en Hetty Vroege (gebiedsmanager en -secretaris) hebben de twee genomineerde Buitenaren op een alternatieve manier gehuldigd tijdens een coronaproof verrassingsbezoek. De nieuwe Buitengewone Buitenaren kregen een prachtige bronzen award van Siemen Bolhuis, een mooie bos bloemen en wat lekkers voor bij de koffie om het extra feestelijk te maken.

De nieuwe Buitengewone Buitenaren

Sander Heijmen is oprichter van Kinderfietsactie Almere. Hij maakt al jaren vele jonge Almeerders van wie de ouders minder te besteden hebben, blij met een gratis opgeknapte fiets. Zo kunnen ook deze kinderen met de fiets naar school, sport of vriendjes. Sander is te vinden naast Place2B in de Molenbuurt. Gebruikte fietsen zijn altijd welkom! 

Maud Knape is een van de grondleggers van het voedselbos in de Sieradenbuurt. Wekelijks werkt ze (met andere vrijwilligers) op de kruidenheuvels. Ze is een bekend gezicht in de buurt en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

Geschreven door