Staking bij stadsreiniging en gevolgen voor inzameling afval

Op dinsdag 24 en woensdag 25 januari staakt een deel van de medewerkers die het afval inzamelen. Omdat niet alle medewerkers staken, gaat een deel van de afvalinzameling wél door. Op deze pagina vind je hierover meer informatie. 

De gemeente vindt het vervelend dat je mogelijk last hebt van deze staking en bieden daarvoor hun excuses aan voor eventueel ongemak aldus de woordvoerder.  

Voor de overige dienstverlening van de gemeente heeft de staking geen gevolgen.

Wat wel, wat niet?

Huiscontainers 

De huiscontainers worden op 24 en 25 januari niet geleegd. 

 • Duocontainers: hiervoor komt een inhaaldag.  
  Duocontainers die normaal gesproken op dinsdag 24 januari zouden worden geleegd, legen we op vrijdag 27 januari (Indische Buurt, Oostvaardersbuurt, Seizoenenbuurt).  
  Duocontainers die normaal gesproken op woensdag 25 januari zouden worden geleegd, legen we op zaterdag 28 januari (Muziekwijk, Stedenwijk, De Gouwen). 
 • Papiercontainers: hiervoor komt een inhaaldag. 
  Papiercontainers die normaal gesproken op dinsdag 24 januari zouden worden geleegd, legen we op donderdag 26 januari (Tussen de Vaarten, Muziekwijk, Nobelhorst, Oosterwold, Vogelhorst). 
  Papiercontainers die normaal gesproken op woensdag 25 januari zouden worden geleegd, legen we op zaterdag 28 januari (Muziekwijk, Regenboogbuurt, bedrijventerrein Almere Buiten). 
 • Gft-containers: hiervoor komt geen inhaaldag.  
 • Pmd-containers: hiervoor komt geen inhaaldag. 

Een inhaaldag is helaas niet mogelijk voor alle containers. Daarom legen ze wel de containers die vaak vol zitten. 

Heb je veel pmd-afval? Dan vragen ze je dit in een boven- of ondergrondse container te doen. Deze staan op veel plekken in Almere. In de Afvalkalender kun je de locaties in jouw buurt vinden.  

Almere Afval-app 

Maak je gebruik van de Almere Afval-app? Dan krijg je op de avond voor of ochtend van de gebruikelijke inzameldag een herinnering. Ook als je container deze twee dagen niet geleegd wordt. Deze herinnering mag je als niet verzonden beschouwen.

Boven- en ondergrondse containers 

De boven- en ondergrondse containers worden gewoon geleegd. 

Recyclingperrons en Upcyclecentrum

De recyclingperrons en het Upcyclecentrum zijn op 24 en 25 januari gesloten. 

Grofvuil en afvaldumpingen 

Grofvuil wordt op 24 en 25 januari niet opgehaald. Hiervoor komen inhaaldagen. 
Had je een afspraak voor dinsdag 24 januari? Wij komen het grofvuil ophalen op donderdag 26 januari.  
Had je een afspraak voor woensdag 25 januari? Wij komen het grofvuil ophalen op vrijdag 27 januari. 

Dumpingen van afval verwijderen we zoals gewoonlijk.   

Meldingen en vragen 

Ook op het kantoor van deze afdeling staakt een aantal collega’s. Het is daardoor mogelijk dat bepaalde meldingen en vragen niet direct kunnen worden behandeld. We nemen dan later contact met je op. 

Over de staking

De staking heeft te maken met landelijke onderhandelingen over de Cao Gemeenten. De Cao Gemeenten regelt de arbeidsvoorwaarden voor werknemers die in dienst zijn bij een gemeente. De landelijke werkgeversorganisaties VNG en WSGO, en de vakbonden FNV en CNV zijn hierover met elkaar in overleg, maar er is op dit moment nog geen overeenstemming.

Geschreven door