Drie prijzen voor Almeerse architectuur

Het Achillesveld, de Tiny Church in Poort en het Zuidhuis in Oosterwold zijn de winnaars van de Architectuurprijs Almere 2020.

Tijdens een online livestream werden de vak-, publieks- en kinderjuryprijs uitgereikt. De Architectuurprijs Almere 2020 is georganiseerd door Kunstlinie om de meest bijzondere bouwprojecten van de afgelopen tijd te belichten. De vakjury koos voor het Achillesveld (foto) van HundFalk Architecten. “Het alternatief voor de rijtjeswoning: compacte vrijstaande woningen, met dakterras, een tuin en parkeerplaats op eigen kavel. Individuele woonkwaliteit in hoge dichtheid,” luidt het oordeel.

Ruim 1200 Almeerders stemden op hun favoriete architectuurproject. De Tiny Church van Pieter ter Veen in Poort kreeg de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van de Publieksprijs.

De Kinderjury, bestaande uit leerlingen van basisschool Caleidoscoop in Filmwijk, hebben uit de tien genomineerden ook hun favoriete gebouw tot winnaar gekroond. De leerlingen kozen voor het Zuidhuis van Daniel Venneman, Woonpioniers.

Geschreven door