KNVB heeft scenario amateurvoetbal klaar.

Als het amateurvoetbal niet hervat kan worden in het weekend van 10 en 11 april, gaat er een streep door het seizoen 2020/2021. Dat heeft de KNVB laten weten. De voetbalbond houdt daarbij ook rekening met een verantwoorde trainingsopbouw.

Als er begin april weer gevoetbald kan worden, liggen er twee mogelijke competitiescenario’s klaar. De eerste is het scenario waar de meeste clubs eind vorig jaar ‘ja’ tegen zeiden. Daarbij worden alle competities opgedeeld in twee regionale poules. Die poules spelen een hele competitie en de promotie-degradatieregeling wordt aangepast. De resultaten uit augustus en september komen te vervallen.

In het tweede scenario blijven de behaalde resultaten staan en wordt de competitie tot de helft uitgespeeld. Of in dat geval de al vastgestelde promotie-degradatieregeling, inclusief play-offs, van kracht blijft is niet duidelijk.

Afwachten dus maar hoe een en ander gaat verlopen.

Geschreven door