Seniorencompetities amateurvoetbal worden niet meer hervat…KNVB hakt knoop door!

De seniorencompetities binnen het amateurvoetbal worden ook dit seizoen niet meer uitgespeeld. Dat meldt de voetbalbond woensdagochtend op de website. Daardoor vindt dit seizoen geen promotie of degradatie plaats.

“De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken”, stelt de bond. “Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.” De KNVB hanteert komend seizoen dezelfde competitie-indeling als afgelopen voetbaljaar.

Het is voor het tweede seizoen op een rij dat de competities niet worden afgemaakt. Hoewel de competities geen doorgang meer vinden, hoopt de bond snel aan de KNVB Regio Cup te beginnen. De regionale competities, die voor de nodige derby’s moeten zorgen, kunnen starten zodra het kabinet dit toelaat. “Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.”

Geschreven door