Kritiek Gregor Stam op proces rond zwembad

Voormalig triatleet Gregor Stam heeft ernstige kritiek op het proces van de gemeenteraad om initiatieven van burgers de ruimte te geven.

Hij klaagt erover dat bij de gemeente een draaiboek ontbreekt voor plannen waar de bevolking mee komt. Hij zei dat donderdagavond tijdens de Politieke Markt, toen zijn idee voor een buitenzwembad (illustratie) besproken werd.

De gang van zaken vergroot volgens hem de afstand tussen lokale politiek en de bevolking van Almere. “De mensen zijn daar sceptisch over. U zou dat moeten veranderen.”

Over zijn eigen pogingen om het bad te realiseren verzuchtte hij dat het proces een oerwoud is waar nauwelijks doorheen te komen is. “Ik kwam steeds andere deuren tegen die ik moest openmaken. Ik heb alles zelf moeten uitvinden. Ik kreeg te horen: er is nog nooit iemand zover gekomen met een burgerinitiatief. Dat betekent dat er fundamenteel iets mis is. Je doet de inwoners van Almere tekort.”

De raad liet donderdag niet alleen Stam aan het woord, maar ook andere insprekers en wisselde daarna van gedachten over locatie en scenario’s van het buitenzwembad. De besluitvorming vindt later plaats.

Geschreven door