Bewoners van de voorkeurlocaties buitenbad niet meer doorzetten | Video

Tijdens de politieke markt van 25-05-2023 was er tijd voor het raadsvoorstel van de coalitie.

Het verzoek aan de gemeente hebben velen aangegeven dat er een mooi zwembad/waterrecreatie voorziening moet komen. Het college van B&W heeft de raad twee voorstellen gedaan voor een locatie.

Naast het zwembad aan de Bachweg in Muziekwijk en op het Spanningsveld in Stedenwijk, de strook tussen de woonwijk en de A6.

In Muziekwijk is slechts ruimte voor een 25 meter bad en dan nog is er nauwelijks ruimte om te recreëren voor bezoekers De verwachtingen van diverse partijen was dat het gebied wel klein was. Er is niet veel plek en de bewoners verwachten een verkeersinfarct. Enige voordeel van deze locatie is dat er een zware electra voorzienng is. Maar kan die twee baden aan.

In Stedenwijk is er eventueel ruimte voor een 50 meterbad maar zijn ook veel hobbels. Zo lopen de hoogspanningskabels boven het terrein en is de locatie naast de snelweg ook niet ideaal. Bewoners van beide locaties zijn fel tegen de komst van een buitenbad. Daarnaast dient er een groot gedeelte van het bos te worden gekapt.

Ook raadsleden staan niet echt te juichen en droegen donderdag allerlei alternatieve locaties aan waarbij vooral gekeken werd naar het bos pal naast het kasteelterrein, dat eigendom is van Staasbosbeheer. Wethouder Maaike Veeningen wuifde dat echter weg. “Daar zullen bomen voor moeten worden gekapt en bovendien is het een belangrijk natuurgebied.’

Volgende week komen diverse moties en amendementen terug in de PM. De week erna zal er gestemd worden.

De verwachting is dat er dan nog niet veel duidelijkheid zal zijn.

Foto Gregor Stam

Omroep Almere heeft uiteraard de wethouder en een inspreker gesproken. Hier het video verslag.

Wethouder Maaike Veeningen

Woordvoerder van de werkgroep Spanningsveldbos Han de Breet

Geschreven door