Nederlands kampioen kunstschaatsen Niki Wories uit Almere voert kuur uit op Amsterdamse Keizersgracht

Afgelopen zondagnacht voerde zesvoudig Nederlands kampioen kunstschaatsen Niki Wories een bijzondere kuur uit op de bevroren Amsterdamse Keizersgracht. Op de laatste dag dat de vorst het toeliet gebruikte Wories het natuurijs in de stad om haar kunstschaatstallent aan de wereld te tonen.

Niki Wories (24) is een van de beste kunstschaatsers die Nederland kent. Ze is zesvoudig nationaal kampioen en deed mee op de wereldkampioenschappen. Niki woont en traint al vijf jaar in haar thuisbasis Canada. Afgelopen jaar moest ze vanwege corona noodgedwongen terugkeren naar haar geboorteplaats Almere en schaatst ze tijdelijk weer in Nederland.

Deze unieke gebeurtenis werd gevangen in beeld door een crew van net afgestudeerde filmmakers aan de Nederlandse Filmacademie onder leiding van Jaap Mar Diemel. De video die zij maakten is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=XVozmGW7h8M.

Wij als filmmakers zagen deze kuur als hoop in verwarrende tijden. Voor een stad die op slot zit vanwege de Coronamaatregelen kan het natuurijs eventjes een ontsnapping bieden. Dit hebben we allemaal vorige week kunnen merken. Niki’s choreografie verbeeld de nieuwe hoop en de weg uit de crisis die gloort aan de horizon.

Geschreven door