OM vindt straf rellende Almeerder te laag

Het Openbaar Ministerie vindt de straf die Almeerder Pim de V.L. kreeg voor geweld tegen de politie te laag. De Almeerder was op 17 januari bij rellen op het Museumplein in Amsterdam en deelde een karatetrap uit.

Vorige week werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand en 120 uur werkstraf. De eis was vijf maanden cel waarvan twee voorwaardelijk, reden waarom het Openbaar Ministerie  in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. 

De 36-jarige Pim de V. L. werd door een foto van zijn karatetrap tegen het schild van een ME’er hét gezicht van de rellen. Hij meldde zichzelf bij de politie toen zijn foto in de media was verschenen. Hij toonde spijt voor de rechtbank in Amsterdam. Hij was op de bewuste zondag naar het Museumplein gekomen voor een demonstratie die niet was toegestaan. 

Geschreven door