Samen op zoek naar De Geur van Almere

Waar denk jij aan bij De Geur van Almere? Of je nu pas een jaar of al twintig jaar in Almere woont, de stad heeft ongetwijfeld herkenbare geuren voor jou. Voor de nieuwe tentoonstelling thuis is Kunstlinie op zoek naar allerlei verschillende geuren die de inwoners associëren met Almere. Op basis van de inzendingen wordt een speciale geurkaars ontwikkeld die typerend is voor de stad: De Geur van Almere.

Geur-expert Jorg Hempenius is nauw betrokken bij de tentoonstelling en het maken van de speciale kaars: “We zijn op zoek naar de geur die een gemiddelde is van de geurbeleving van de bewoners van Almere. De geuren waar zij mee komen worden geïnterpreteerd en vertaald naar natuurlijke geurstoffen, zoals bloemen, planten en kruiden, en niet-natuurlijke geurstoffen, ook wel de synthetische stoffen genoemd, die geuren nabootsen zoals papier of onweer.”

“De ingrediënten zijn de bouwstenen en hoe het eindresultaat zal ruiken is afhankelijk van de verhoudingen. De input van bewoners is dus heel belangrijk”, vervolgt de geuroloog. “De geurkaars van Almere wordt gemaakt in mijn woonplaats Zeewolde. Het is een echt Flevolands product dus.”

Stuur jouw geur in

Niets kan zo sterk herinneringen creëren of oproepen als een geur. Pas gemaaid gras, vers gebakken brood, een dampend kopje koffie, het zit allemaal opgeslagen in ons geheugen. Geuren blijven je bij. Daarom wil Kunstlinie graag een unieke kaars maken, die samengesteld is uit de geuren van Almere. Deel jouw ideeën en maak kans op een geurkaars. We geven er tien weg aan de inzenders. Welke drie geuren zijn herkenbaar in jouw buurt? Denk aan de winkel om de hoek, de natuur – of het gebrek daaraan – in jouw omgeving, de geuren van de gerechten van je buren… Alle suggesties zijn welkom! Stuur jouw top 3 van geuren van Almere vóór 9 maart 2021 via www.kunstlinie.nl/DeGeurvanAlmere en wie weet komt jouw aanbeveling terecht in de geurkaars. Deze is straks te koop in de Almeerse Kunsthal. De tentoonstelling thuis wordt verwacht in maart 2021 in Kunstlinie Almere.

Meer informatie en aanmelden: www.kunstlinie.nl/DeGeurVanAlmere

Geschreven door