Na dit weekend valt beslissing over stilleggen competitie.

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen wil dat de KNVB de competitie stillegt na de vrijdagavond aangekondigde maatregelen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus. Dat zegt Ben van Olffen, voorzitter van de organisatie. Na 17.00 uur mag er voorlopig niet meer worden getraind. De KNVB roept Tweede kamer op om die maatregel met het kabinet te bespreken

Reactie KNVB:  Het niet kunnen trainen na 17.00 uur heeft volgens de KNVB direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen. Daarom roept de voetbalbond de Tweede Kamer op om komende dinsdag deze nieuwe maatregel van de regering tegen het coronavirus met het kabinet te bespreken. De voetbalbond begrijpt niet dat de sport door het kabinet als ’niet-essentieel’ wordt gekenmerkt. „Dat vinden wij raar. Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ’essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid. ”De KNVB gaat alle scenario’s per categorie in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen.

Geschreven door