Weerwind steunt herdenking einde Spaans juk

Burgemeester Weerwind is lid geworden van het Comité van Aanbeveling van het Samenwerkingsverband van 1572-gemeenten. Volgend jaar vieren die gemeenten het einde van de Tachtigjarige oorlog.

Het is in 2022 450 jaar geleden dat de Spaanse overheersers in Nederland verslagen werden; te beginnen met de troepen van Alva (afbeelding) op 1 april.

De burgemeester maakte onlangs aan de gemeenteraad bekend dat hij het samenwerkingsverband ondersteunt en dat dat weinig tijd van hem vergt. De bestuurders van de gemeente zijn verplicht hun nevenfuncties openbaar te maken.

Weerwind is op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ook toegetreden tot de benoemingsadviescommissie voor nieuwe leden van de Onderwijsraad. Daarmee is hij enkele dagdelen bezig, gedurende de komende vier maanden.

Geschreven door