Bezoek aan de Floriade door de ogen van Bob Friedlander

Bij aankomst stonden een tiental  vriendelijke vrijwilligsters klaar bij de toegangspoorten waar de entreebewijzen gecontroleerd en werden aan alle bezoekers een mooie plattegrond gratis uitgereikt. 

Het was gezellig druk omdat bij aanvang 10 uur vele bussen arriveerden met veel toeschouwers van alle delen van Nederland die allen ook ivm mooie weer in blijde bui waren Wel enkele duizenden want wel 50 bussen waren gearriveerd die zich over het grote terrein  mooi verspreiden. Bij de wandeling van Bob Friedlander zijn echtgenote, dochter, zus met zoon gingen een mooie dag tegemoet dat voelde je Prachtige wandelpaden goed onderhouden ook zeker voor rolstoelgebruikers en overal veel bloemen en veel groen.

We werden meteen al voorbijgereden door een mooi treintje die helemaal vol zat met enthousiaste bezoekers die zwaaiden en ook in goed bui. Als was perfect aangegeven en met de plattegrond kaart konden we alles makkelijk vinden. Een van de eestte paviljoens was van de provincie Flevoland waar we verrast werden met verschillende luchtballons die er stonden en waar we een virtuele vlucht maakten over Flevoland  heel erg indrukwekkend en ook hier alleen vriendelijke gastvrouwen.

Onze wandeling ging verder overal alles schoon mooi onderhouden en alle paviljoens die we bezochten  top India, Thailand Soedan Qatar enz blonken uit door de impressies en de schitteren derde bloemen prachten en  je waande je echt in tar bij het paviljoen van Qatar waar irrigatie werd  getoond.

De restaurants waren druk bezocht en van voortreffelijke kwaliteit Overal werd je goed ontvangen en voorgelicht De vele bezoekers werd ook verrast met  panfluitmuziek in de stand van Colombia en het Tiny House trok aandacht. Ook moeder en kind in het groen op het  Central Square vlak voor het hoge  Flores toren werd druk gefotografeerd. De Toren was een schitterend gezicht ook vanuit de kabelbaan die ii druk bezocht werd. Kortom een schitterende dag en zeker voor nog vaker te bezoeken omdat in 1 dag de pracht nauwelijks te verwerken is.

Bob is persfotograaf dus heeft een hele uitgebreide fotoreportage ingeleverd. Overtuig u zelf.

Geschreven door