Bezwaar tegen kabelbaan blijft in de lucht hangen

De gemeente is opnieuw in een juridisch conflict beland met Ger-Jan Mensink uit Filmwijk. Hij betwist de rechtmatigheid van de kabelbaan voor de Floriade, maar krijgt nergens een voet aan de grond.

Mensink is naar de hoogste bestuursrechter gestapt om de bouw van de kabelbaan stil te leggen. Hij voerde woensdag een verzetszaak bij de Raad van State over de kwestie.

Omdat de gemeente geen bouwaanvraag voor de attractie heeft gedaan, is er geen mogelijkheid die bij de rechter aan te vechten, zegt de bezwaarmaker. Nu de gemeente geen aanvechtbaar besluit heeft genomen, kan de bestuursrechter geen uitspraak doen over de zaak.

Het college heeft gezegd de kabelbaan te gedogen en dat er geen vergunning is aangevraagd. Mensink verzet zich ertegen omdat de gemeente geld in de Floriade heeft gestoken en in andere kwesties met bewoners wel optreedt als de vergunning niet in orde is.

De Almeerder verwijt de gemeente een vertragingstechniek tot het moment waarop de kabelbaan klaar is, terwijl die niet strookt met het bestemmingsplan en zonder milieurapportage wordt opgebouwd.

Mensink, die de actiegroep Floriade Anders heeft opgericht, had al eerder conflicten over de plannen voor het evenement.

Geschreven door